Jeugd tandheelkundeJeugd tandheelkunde

Een gezond melkgebit legt de basis voor een goed gebit op latere leeftijd. Zo kunnen te vroeg verloren melktanden of kiezen een probleem geven bij het doorkomen van het blijvend gebit. Bovendien zal een kind dat goed leert zorgen voor zijn melkgebit dit later ook beter blijven doen voor het blijvend gebit.

Pas doorgekomen tanden en kiezen van het melkgebit zijn extra kwetsbaar voor gaatjes en tanderosie. Dit komt omdat het glazuur nog niet geheel is uitgehard. Als een melkgebit is aangetast door gaatjes of ontstekingen kan dit een kind (veel) pijn en ongemak geven. Een kind kan hierdoor bijvoorbeeld niet goed slapen of zich niet lekker voelen. Juist kleine kinderen zullen in zo'n geval niet altijd kunnen aangeven dat ze last hebben van hun tanden en/of kiezen. Maar ook voor het immuunsysteem en de algemene gezondheid van een kind is een slecht gebit niet goed.

Allemaal redenen om goed te zorgen voor het melkgebit en het belang ervan niet te onderschatten. Weliswaar is het tijdelijk en wordt het nog gewisseld, maar: "Een gezond melkgebit vanaf het begin, geeft later alleen maar gewin". Een regelmatig tandartsbezoek is een must.

Vergoeding

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar vergoedt de basisverzekering de reguliere tandartsbehandelingen.

Wij nemen u graag de administratieve rompslomp uit handen. Al Dente declareert alle behandelingen van kinderen en jongeren tot 18 jaar rechtstreeks bij uw zorgverzekering.

Contact Info

Al Dente

P.C. Hooftlaan 2
Eindhoven, 5611 NV

KvK: 17251906

+31 (0)40 253 36 83
receptie@aldente-tce.nl

Praktijkuren:

maandag t/m donderdag:
8:00 - 17:00 uur

vrijdag:
8:00 - 16:00 uur

(lunchpauze: 12:15 - 13:00 uur)